Assalamualaikum

Pihak Masjid Aminah akan memulakan projek pengubahsuaian bahagian bawah masjid untuk dijadikan ruang solat utama seperti pelan yang telah di persetujui oleh pihak JAIS. Oleh itu sempena menyambut kedatangan bula Ramadhan yang penuh berkah ini, pihak masjid akan mula bergerak untuk mengumpulkan dana bagi memulakan projek ini. Mudah-mudahan projek ini akan memberi keberkatan kepada semua.

Pihak masjid dengan ini memohon dan mengalu-alukan sumbangan dari para dermawan sekalian samada dari segi kewangan, kepakaran dan lain-lain untuk kita dapat memulakan projek ini secepat mungkin bagi kemudahan para jemaah sekalian. Semuga sumbangan amal jariah dari para dermawan semua di berkati dan mendapat kurnia dan ganjaran yang lumayan dari ALLAH SWT. InsyaAllah

Dari Jabir bin ‘Abdillah radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,

مَنْ بَنَى مَسْجِدًا لِلَّهِ كَمَفْحَصِ قَطَاةٍ أَوْ أَصْغَرَ بَنَى اللَّهُ لَهُ بَيْتًا فِى الْجَنَّةِ

Siapa yang membangun masjid karena Allah walaupun hanya selubang tempat burung bertelur atau lebih kecil, maka Allah bangunkan baginya (rumah) seperti itu pula di surga.” (HR. Ibnu Majah no. 738. Al-Hafizh Abu Thahir mengatakan bahwa sanad hadits ini shahih)

 

Sumbangan secara online boleh dilakukan  melalui JOMPAY : Biller Code 1404         Masjid Aminah Bt Abdullah Al-Muhairi.. Tuliskan “Pembangunan” didalam ruang Ref-1… Masukkan Jumlah yg hendak disumbangkan didalam ruang Amount… Jika tuan/puan memerlukan resit resmi dari masjid boleh berhubung dengan Bendahari (012-371 5854) atau mana-mana ajk masjid.

Sumbangan juga boleh dibankin terus atau cek kpd
Masjid Aminah Bt Abdullah Al-Muhairi.
Affin Islamic Bank SS2 PJ Branch. Nombor akaun 106240009422
Selepas buat transfer, pohon inform bendahari 0123715854 atau mana2 AJK tentang tujuan sumbangan online tersebut utk issue resit. Boleh juga email kpd masjidaminah@gmail.com.